Mentorálások

A projekt írói már a kezdetekkor fontosnak tartották, hogy a pedagógusok ne maradjanak magukra a képzések után, hanem biztosítva legyen számukra egy támogató rendszer, amely a képzések hasznosulását, pedagógiai gyakorlatba történő beépülését segíti elő. 

A mentorálási folyamat legfontosabb célja, hogy segítse a tanfolyamokon megismert módszerek saját pedagógiai gyakorlatban történő alkalmazását.

További cél, hogy szakmai megerősítést nyújtson a kipróbáláshoz, adaptáláshoz.  A mentorálás tehát egy élő kapcsolatot hozott létre, illetve tartott fenn a bázisintézmények pedagógusai és a projekt között a mentorokon keresztül.

A mentorok, a Kedvesház-pedagógia megalapítói, Lázár Péter és Bordács Margó a továbbképzéseket követően több alkalommal meglátogatták a bázisintézményeket, ahol betekintést nyerhettek az oktatási intézmények hétköznapjaiba, a képzésen részt vevő pedagógusok munkájába, megismerhették a gyerekeket, akikkel a pedagógusok a továbbképzéseken tanult foglalkozásokat kipróbálták, illetve nem maradhattak el a közös játékok és közös éneklés sem. A tanárok nagy lelkesedéssel mutatták be a mentoroknak az általuk kipróbált módszerek eredményeit, a gyerekek munkáit, valamint saját portfólióikat.