Aktualitások

Esélyteremtő együttműködés - szakmai konferencia


A Ternipe Egyesület és az SZMPSZ Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központja 2019. június 15-én nemzetközi szakmai konferenciát szervez Rimaszombatban a Csillagház dísztermében Esélyteremtő együttműködés címmel, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.  

A konferenciára az Erasmus+ Esélyteremtő Együttműködési Hálózat Kialakítása elnevezésű projekt keretében kerül sor, amelynek célja a projektben elért eredmények, jó gyakorlatok ismertetése, a projekt során elkészült Utak és hidak című módszertani kézikönyv bemutatása, valamint a projekt fenntarthatóságának, további együttműködések lehetőségeinek megvitatása.

A konferencia résztvevőinek frissítőt és ebédet biztosítunk, illetve minden résztvevő megkapja a bemutatott Utak és hidak módszertani kézikönyv egy példányát.

További információk az alábbi elérhetőségeken kaphatók:

Vavrek Hubay Gabriella: 0908 616 607, ternipe1@gmail.com.


Kérjük, részvételi szándékát jelezze 2019. június 10-ig.


Multiplikációs konferencia - Csíkszereda

2019. május 18-án került sor az 1. multiplikációs konferenciára Csíkszeredában az Esélyteremtő együttműködési hálózat kialakítása című Erasmus+ program keretében. A konferencia eredményes volt, a résztvevők számos hasznos információval és élménnyel térhettek haza.
A projekt zárókonferenciáinak sora Rimaszombatban és Nyíregyházán folytatódik.
prev next

Utak és hidak - módszertani kézikönyv

Elkészült a projekt tapasztalatait bemutató módszertani kézikönyv!

UTAK ÉS HIDAK


Esélyteremtés együttműködésben a családokkal


2019. január 11-én került sor Tornalján a 3. szakmai műhelyre.
A harmadik szakmai műhely célja, hogy a magyarországi, romániai és szlovákiai partnerszervezetek, szlovákiai szociális, egészségügyi szakemberek, civil szervezetek képviselői megismerjék a projekt eddigi eredményeit. A meghívott szervezetek képviselői bemutatták munkásságukat, kiemelve a civil szféra szerepét a családokkal való együttműködésben, illetve a résztvevők közösen továbbgondolták azt, hogy milyen együttműködési lehetőségek vannak a civil szervezetek, az iskola és a családok körében a projekt keretein belül és kívül.
2018. november 9-én került sor Rimaszombatban az 1. Országos Cigánymissziós Konferenciára "Egy lépéssel közelebb" címen. A konferencián lehetőség nyílt az Esélyteremtő együttműködési hálózat kialakítása elnevezésű Erasmus + projekt bemutatására. A projekt koordinátora, Vavrek Hubay Gabriella tartott előadást a projektről és a projekt segítségével bevezetett jó gyakorlatokról.  

https://felvidek.ma/2018/11/az-ujjaszuletes-a-ciganymisszio-celja/


2018. április 16-án a komáromi Selye János Egyetem Tanárképző Karának dékánja, Dr. habil. PaedDr. Kinga Horvath, PhD. és Dr. habil. Ing. István Szőköl, PhD. egyetemi docens, valamint egyetemi hallgatóik látogatták meg a tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolát. A látogatás célja az volt, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek az iskolán működő Kedvesház-pedagógia gyakorlatába és megismerkedjenek a pedagógia alapjaival.


2018. április 9-én DR. Szalayné dr. Sándor Erzsébet – a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes felvidéki körútjának első állomásaként látogatást tett Tornalján a Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában, ahol pedagógusokkal beszélgetett a Kedvesház-pedagógia helyi tapasztalatairól valamint a szlovákiai nemzetiségi pedagógusképzésről.


2017-ben jelent meg Albert Sándor: Elvárások és kihívások a közoktatásban című könyve, amely a 21. századi iskolák felé támasztott elvárásokat mutatja be, valamint azokat a kihívásokat, amelyekkel a mai pedagógusoknak és tanulóknak szembesülniük kell a tanulás/tanítás folyamatának átértelmezésében. A szerző külön fejezetet szentel a hátrányos helyzetű tanulók oktatásának. A könyv tanulmányokat és jó gyakorlatokat sorakoztat fel, amelyek hasznos útmutatásként szolgálhatnak mind gyakorló, mind kezdő pedagógusok számára. A jó gyakorlatok sorában megtalálható a Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolán működő, Erasmus+ projekt keretében zajló Kedvesház-pedagógia is.